EMAIL: info@demise-pc.si
  Domov » SERVISNE STORITVE » MONTAŽA NOTEBOOK PROCESORJA (CPU) Moj račun / Registracija  |  Košarica  |  Naročilo   
Kategorije
Hitro iskanje
Iskanje po proizvajalcih
MONTAŽA NOTEBOOK PROCESORJA (CPU)
[DEM-0000]
MONTAŽA  NOTEBOOK  PROCESORJA (CPU)

MONTAŽA  NOTEBOOK  PROCESORJA (CPU)

MONTAŽA  NOTEBOOK  PROCESORJA (CPU)

€25,42

Montaža notebook procesorja (CPU)

Programski prevod brez lekture !

Procesorji

Toplotna upravljanja za notebook procesorje

 
 

Ta dokument je napisan za strokovne integratorje sistemske vgradnje prenosnih računalnikov iz industrije prenosnikov. Zagotavlja informacije in priporočila za upravljanje toplote v sistemih, ki uporabljajo boxed Intel  mobilne procesorje.

Predpostavlja se, da bralec ima splošno znanje in izkušnje z delovanjem računalnika, integracija, in toplotno upravljanje. Integratorji, ki bo upoštevala priporočila, predstavljena tukaj, lahko svojim strankam zagotavljajo bolj zanesljive računalnike in bodo videli da se manj kupcev se vrača s problemi.

Kaj je toplotna upravljanje?
Prenosni računalniki uporabljajo mobilne procesorje Intel in zahtevajo toplotno upravljanje. Izraz "toplotno upravljanje" nanaša na dveh glavnih elementih: hlajenje rešitev pravilno nameščen na procesor, in učinkovit pretok zraka skozi del, ki hladilne rešitve za izhod toplote iz sistema. Končni cilj toplotnega upravljanja je, da procesor deluje pod svojo najvišjo delovno temperaturo.

SLIKA 1

Kaj je aktivno hlajenje?
Za večjo moč procesorjev danes, skoraj vsi prenosniki uporabljajo nekatere oblike aktivne rešiteve hlajenja. To je mogoče doseči na dva načina. Prvi način je, da so Heatsink neposredno pritrjene na procesor. Drugi način bi bil za uporabo Remote izmenjevalnika toplote (RHE). Remote izmenjevalnik toplote, ponuja večjo prilagodljivost v termalnih designih, saj se lahko dejanske heatsink in ventilator postavi daleč stran od procesorja.

Tipičen laptop hlajenje rešitev je veliko bolj sofisticirane kot za desktop sisteme. Z omejenim prostorom, in različne lokacije laptop design, postavitev, in procesor, rešitve, hlajenje laptop zelo razlikujejo med prenosnih računalnikov različnih proizvajalcev. V vseh prenosni računalniki, vendar pa lahko procesor uporabo enega ali oba od dveh načinov hlajenja: pasivno in aktivno.

Čeprav je oblikovanje RHE je zelo učinkovito, lahko nekateri notebook modeli uporabljajo RHE oblikovanja skupaj s pasivnim element za povečanje učinkovitost hlajenja raztopine. Ponavadi, če želite dodati pasivni element, je veliko kovinsko ploščo pritrjena na delu RHE zasnovo, ki omogoča dodatno toploto za pasivno izginiti, navadno izpod tipkovnice.

SLIKA 2

Kaj je toplotna cev?

Toplota se prenese iz procesorja do prilogo blok, skozi katero teče toplotne cevi. Toplotna cev je običajno votlo bakrene cevi, ki vsebuje tekočino in wicking material. Skozi proces izparilna in recondensation, toplota potuje skozi zelo učinkovito cev toplote rebra iz prenosnika toplote (odvod toplote). Lokalizirane pretok zraka nato odvaja toploto zunanjega zraka.

Kaj je toplotna vmesnik material (TIM)?
Visoko učinkovite rešitve hlajenja so močno odvisni od pravilne namestitve procesor za delo. V vseh laptop modelov, potem ko je vgrajen procesor, mora biti pritrjena na rešitev laptop hlajenje. Na splošno,  toplotno vmesnika material (TIM) se uporablja za zagotavljanje učinkovite toplotne izmenjave med procesorjem in pritrditev bloka. Toplotna gradivo vmesnik tip lahko razlikujejo glede na proizvajalca laptop. Pravilna vgradnja toplotne tega materiala vmesnik je ključnega pomena za uspeh toplotno rešitev.

Če za pravilno namestitev toplotne gradivo vmesnik lahko povzroči, da procesor pregreje. Upoštevajte navodila proizvajalca pazljivo, da se zagotovi toplotno vmesnika material, naredi 100% stik z izpostavljenimi procesorja umrl, in s termalno prenosnega računalnika blok rešitev prilogo. Prav tako se ne dotikajte termalne gradivo vmesnik, saj lahko vse tuje snovi (na primer olja iz kože, ali kemikalij) zmanjša učinkovitost toplotne stika med procesorjem in pritrditev bloka.

Opomba

Če je toplotna vmesnik materiala, odvzetega iz procesorja, bo Thermal Interface Material najverjetneje treba zamenjati. Ker toplotne vmesnik material proizvajalci imajo različne debeline in različnih toplotnih lastnosti, se boste morali obrniti na vašega prenosnika prodajalca, proizvajalca ali kraj nakupa za zamenjavo.

SLIKA 3

Ali moram zamenjati termalno gradivo vmesnik, če sem zamenjati svoj ​​mobilni procesor?
Če odstranite toplotno rešitev za mobilni procesor, morate zamenjati toplotno materiala vmesnik (TIM).

Kje lahko dobim toplotno vmesnika material (TIM)?
Ker vsak laptop ima različne omejitve velikosti in toplotne zahteve, je treba toplotno rešitev, ki jih bo laptop prodajalec ali proizvajalec. Zato se razlikuje od boxed izdelkov namizju, je toplotna rešitev ni na voljo.

Kaj je toplotni senzor?
mobilni procesorji Intel ® vključi on-die diode, ki jih je treba uporabiti za spremljanje die temperature (spoj temperature). Toplotni senzor, ki se nahajajo na matični plošči, ali samostojno merjenje kit lahko monitor die temperaturo mobilni procesor za toplotno upravljanje ali instrumentov za namene.

Kaj je toplotna testiranje?
integratorji gradnjo mobilnega procesorja Intel ® temelji na prenosnih računalnikih mora posvetovati s svojim proizvajalcem, da določi najvišjo moč procesorja vaš prenosnik bo podpiral. Čeprav je večina prenosnih računalnikov podporo zadaviti - način upočasnjuje procesor, če presega njegovo največjo delovno temperaturo - to lahko povzroči zmanjšanje zmogljivosti in se ne sme zanašati za upravljanje procesor toplotno rešitev.

Thermal testiranje se ne sme potreben, če je procesor pravilno nameščen in sistem je zasnovan za nastanitev moč procesorja. Kljub temu lahko vaš prenosnik proizvajalca programske opreme zagotavlja javne gospodarske službe za pomoč pri spremljanju temperature procesorja. Mobile Intel ® procesorji imajo vgrajeno toplotno diode, in večina prenosniki imajo vgrajeno vezje za pretvorbo diode branje v pravo temperaturo, tako da procesor temperature je mogoče spremljati. Posvetujte se s svojim laptop proizvajalca za razpoložljivost toplotno uporabnost spremljanja.

Uporaba termoelementi za merjenje temperature procesorja se lahko nepraktično, saj bo vsako pritrditev termoelementi verjetno ogrozila delovanje toplotne rešitev.

Za več informacij o toplotni specifikacije, specifikacije moč procesorja, ali na Enhanced Intel SpeedStep ® Technology (EIST) na splošno, se obrnite na razlago, navedeno v obrazcu vsak procesor je. Podatkovni listi Intel ® Core ™ i7 Processor Extreme Edition podatkovne liste Intel ® Core ™ i7 Mobile Procesor obrazci Intel ® Core ™ i5 Mobile Processor liste Intel ® Core ™ i3 Mobile Processor liste Intel ® Core ™ 2 Duo in Intel ® Core ™ 2 Extreme procesorji za platforme Na podlagi Mobile Intel ® 965 Express Chipset Family obrazec Intel ® Core ™ 2 Duo procesor Intel ® Centrino ® Duo procesorska tehnologija Na podlagi Mobile Intel ® 945 Express Chipset Family obrazec Intel ® Core ™ Duo procesor in Intel ® Core ™ Solo Processor na 65 nm proces obrazec Intel ® Pentium ® Dual-Core Mobile Processor obrazec Intel ® Pentium ® M Processor z L2 Cache 2-MB in 533-MHz Front Side Bus obrazec Intel ® Pentium ® M Processor na 90 nm procesa z 2-MB L2 predpomnilnika obrazec Intel ® Pentium ® M Processor obrazec Mobile Pentium ® III Processor obrazec Intel ® Celeron ® M Processor obrazecZa več informacij obiščite proizvajalčevo spletno stran.
Izdelek je bil dodan v trgovino dne: 26. marec 2008
Košarica več
Vaša košarica je prazna
Povej prijatelju


Vpišite prijateljev e-mail:
Novosti več
MSI GL72M 7REX
MSI GL72M 7REX
€1.281,00
SESTAVI SI RAČUNALNIK
Sestavljalec
IZBERI KOMPONENTE PO SVOJIH ŽELJAH!

DEMISE PC d.o.o. Mlinska 1, 2000 Maribor, TRR: SI56 03132-1000318404, ID za DDV: SI97418218
© 2020 DEMISE PC