EMAIL: info@demise-pc.si
  Domov » PROGRAMSKA OPREMA » NASVETI IN POMOČ ! » UČINKOVITOSTI delovanja z defragmentiranjem Moj račun / Registracija  |  Košarica  |  Naročilo   
Kategorije
Hitro iskanje
Iskanje po proizvajalcih
UČINKOVITOSTI delovanja z defragmentiranjem
[DEM-0002]
UČINKOVITOSTI delovanja z defragmentiranjem

€1,02

Izboljšanje učinkovitosti delovanja z defragmentiranjem trdega diska

Trdi disk je zaradi fragmentacije dodatno obremenjen, kar lahko upočasni delovanje računalnika. Izmenljive naprave za shranjevanje kot so pogoni USB lahko tudi fragmentirate. Program za defragmentiranje diska preuredi fragmentirane podatke, tako da trdi disk deluje učinkoviteje. Program za defragmentiranje diska se zažene po urniku, vendar lahko trdi disk defragmentirate tudi sami. To naredite tako:

http://windows.microsoft.com/sl-SI/windows7/improve-performance-by-defragmenting-your-hard-disk

Oglejte si ta videoposnetek in se naučite defragmentirati trdi disk.

Defragmentiranje trdega diska

  1. Odprite program za defragmentiranje diska, tako da kliknete StartSlika gumba »Start«. V iskalno polje vnesite program za defragmentiranje diska, nato pa na seznamu rezultatov kliknite Prgram za defragmentiranje diska.

  2. V razdelku Trenutno stanje izberite disk, ki ga želite defragmentirati.

  3. Če želite izvedeti, ali je disk potrebno defragmentirati, kliknite Analiziraj disk. Zahtevana skrbniška dovoljenjaČe se pojavi poziv za vnos skrbniškega gesla ali potrditev, vnesite geslo ali potrdite sporočilo.

    Ko sistem Windows analizo diska dokonča, lahko preverite odstotek fragmentacije diska v stolpcu Zadnji zagon. Če je številka višja od 10 %, bi morali defragmentirati disk.

  4. Kliknite Defragmentiraj disk. Zahtevana skrbniška dovoljenjaČe se pojavi poziv za vnos skrbniškega gesla ali potrditev, vnesite geslo ali potrdite sporočilo.

Program za defragmentiranje diska lahko za dokončanje opravila potrebuje nekaj minut ali pa tudi ur, odvisno od velikosti in stopnje fragmentacije trdega diska. Med defragmentacijo lahko nemoteno uporabljate računalnik.

Opombe

Opombe

  • Če je disk že v izključni uporabi drugega programa ali če ni formatiran z datotečnim sistemom NTFS, FAT ali FAT32, ampak z drugim datotečnim sistemom, ga ni mogoče defragmentirati.

  • Omrežnih mest ni mogoče defragmentirati.

  • Če pričakovanega diska ne najdete v razdelku Trenutno stanje, morda ni prikazan, ker ima napako. Najprej popravite disk, nato pa se vrnite v program za defragmentiranje diska in poskusite znova. Če želite več informacij, glejte Pregledovanje pogona in iskanje napak.

Za več informacij obiščite proizvajalčevo spletno stran.
Izdelek je bil dodan v trgovino dne: 18. maj 2011
Košarica več
Vaša košarica je prazna
Povej prijatelju


Vpišite prijateljev e-mail:
Novosti več
MSI GL73 8RD
MSI GL73 8RD
€1.395,00
O Proizvajalcu
MICROSOFT
Spletna stran MICROSOFT
Ostali izdelki
SESTAVI SI RAČUNALNIK
Sestavljalec
IZBERI KOMPONENTE PO SVOJIH ŽELJAH!

DEMISE PC d.o.o. Mlinska 1, 2000 Maribor, TRR: SI56 03132-1000318404, ID za DDV: SI97418218
© 2020 DEMISE PC