EMAIL: info@demise-pc.si
  Domov » PROGRAMSKA OPREMA » NASVETI IN POMOČ ! » ZAŠČITA PROTI STRELI ? Moj račun / Registracija  |  Košarica  |  Naročilo   
Kategorije
Hitro iskanje
Iskanje po proizvajalcih
ZAŠČITA PROTI STRELI ?
[DEM-0000]
ZAŠČITA PROTI STRELI ?

€0,00

Kako se učinkovito zaščititi pred udari strel?

Pred nami je vremensko pester teden, v katerem so udari strel marsikomu "skurili" komunikacijsko opremo ali celo računalnike. Toda do določene mere se je mogoče pred tovrstnimi nevšečnostmi zaščititi. Čeprav popolna zaščita ne obstaja, saj ni zaščite, ki bi preživela direktni udar strele, lahko s prenapetostno zaščito, UPS-om ali optično ločitvijo podatkovnega voda posledice udara vsaj močno omilimo.

Prenapetostna zaščita

Prenapetostna zaščita, ki jo namestimo med vtičnico in napravo, je najenostavnejša vrsta zaščite, ki varuje pred prenapetostnimi sunki. Pravilo "več denarja, več muzike" tukaj še kako velja, saj poceni izdelki dvomljivega porekla ponujajo le navidezno zaščito, vredno počenega groša.

Ko kupujemo prenapetostno zaščito, je pametno biti pozoren na proizvajalčevo jamstvo. Nekateri proizvajalci – na primer Belkin – namreč obljubljajo povračilo nastale škode, če bi kljub prenapetostni zaščiti prišlo do poškodb ali uničenja nanjo priključenih elektronskih naprav.

UPS – brezprekinitveno napajanje

Naprave za brezprekinitveno napajanje (UPS – Uninterruptible Power Supply), kot pove že ime, prvenstveno služijo premoščanju izpadov električne energije. Odvisno od zmogljivosti posameznega modela zmorejo v primeru izpada elektrike zagotavljati akumulatorsko napajanje od nekaj minut pa do ure in več.

UPS torej omogoča delovanje naprav tudi ob (krajših) izpadih električne energije, kar je pomembno za računalnike in ostale občutljive elektronske izdelke. Z njim si lahko prihranimo izgubo podatkov, do katere bi prišlo zaradi nenadne ugasitve računalnika, hkrati pa varuje tudi pred nihanji napetosti in prenapetostnimi sunki, ki so lahko za elektronske naprave pogubni.

Zahtevnejšim uporabnikom ter tistim, ki živijo na območjih s pogostimi udari strel, svetujemo hkratno uporabo kakovostne prenapetostne zaščite ter brezprekinitvenega napajanja. Ker lahko prenapetostni sunek pride tudi po telefonskem kablu, svetujemo nakup takšne prenapetostne zaščite, ki ponuja tudi zaščito za telefonsko linijo. Na najbolj kritičnih območjih pa lahko za dodatno zaščito lokalne mreže poskrbimo še s postavitvijo optičnih pretvornikov in optičnega kabla med modemom in usmerjevalnikom. To je sicer draga rešitev, a edina, ki ponuja resnično zaščito lokalne računalniške mreže.

Avtor :  DNE Tehno

Za več informacij obiščite proizvajalčevo spletno stran.
Izdelek je bil dodan v trgovino dne: 23. avgust 2007
Košarica več
Vaša košarica je prazna
Povej prijatelju


Vpišite prijateljev e-mail:
Novosti več
MSI PL62 7RC-210
MSI PL62 7RC-210
€855,00
O Proizvajalcu
MAXPOINT
Spletna stran MAXPOINT
Ostali izdelki
SESTAVI SI RAČUNALNIK
Sestavljalec
IZBERI KOMPONENTE PO SVOJIH ŽELJAH!

DEMISE PC d.o.o. Mlinska 1, 2000 Maribor, TRR: SI56 03132-1000318404, ID za DDV: SI97418218
© 2020 DEMISE PC